środa, 26 września 2012

Racuszki bananowo-jabłkowe

  • 2 średniej wielkości banany
  • 1 duże jabłko
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki śmietany
  • cukier  z prawdziwą wanilią z nutką kardamonu
  • olej do smażenia
Jajka, mąkę i śmietanę wymieszać łyżką aż zrobi się jednolita masa.
Ściągnąć skórkę z bananów i pokroić w drobną kosteczkę.
Jabłko, obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Owoce dodać do masy , wymieszać - można dodać odrobinę cukru z wanilią.
Piec na rozgrzanym oleju .


UWAGI
Zamiast cukru z prawdziwą wanilią można dodać cukier waniliowy  ale ostrożnie aby nie zasłodzić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz