niedziela, 23 września 2012

Faszerowane ziemniaki...

  • 10 ziemniaków
  • 10 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 3 średniej wielkości pomidory bez skórki ,mogą być z puszki
  • śmietana400g
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1-2 ząbki czosnku w/g uznania
  • 10 dag białego sera
  • pieprz,
  • sól,
  • bazylia
Usmażyć cebulę pokrojoną w krążki, pieczarki i pomidory.
Przyprawić , pieprzem i bazylią. 

 Ziemniaki podgotować tak aby się nie rozpadały, obrać, przekroić na pół i  wydrążyć  środki.
 Napełnić  przygotowanym farszem, posypać  serem.
Piec ok. 30 min w temperaturze 180ºC.

 Ziemniaki już upieczone polać sosem przygotowanym ze śmietany,majonezu i wyciśniętego czosnku 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz